Echipa 1LEU.ORG 

Dan Căptaru  – voluntar, membru fondator și președinte al Asociației 1 Leu

Cine sunt?

Am un singur prenume și ăla scurt, Dan. Sunt an de fabricație ‘66, ardelean pe viață (născut și crescut în Brașov și scolit în medicină la Cluj), trăind acum în București.
Sunt mare iubitor de viață, pe care nu o pot trăi decăt dacă am toate cele 3 ingrediente de bază: familie, prieteni și credința personală.
Mai iubesc sportul și Delta Dunării.
Bucuria mea supremă este și va rămâne întotdeauna Mara, fetița mea, născută în anul 3 al mileniului 3 (2002) .

Ce fac?

Fără a prioritiza, sunt de “profesie”: Tată, Camarad, Doctor, Manager. Am lucrat în mai multe organizații de top și am acumulat o experiență semnificativă în sectorul de sănătate, unde activez acum ca și Consultant în Afaceri și Management.
Indiferent de ceea ce fac, nu pot să uit că sunt totuși doctor, și de aceea sunt “a people person“.

De ce mă implic?

Pentru că sunt ravășit intelectual și emoțional când aud că un copil are cancer. Mi-e greu să accept că Divinitatea poate urzi un asemenea destin unei ființe inocente. Eu nu cred în destin. Cred că oamenii, atunci când își adună puterile, chiar pot face minuni.
Pentru că și eu vreau să fac ceva pentru copiii în suferință.
Pentru că, în mod “egoist”, vreau să redefinesc relația mea cu Divinul. Pentru că doar copiii mă conving să pun Inima înaintea Creierului.
Pentru că acest proiect e bun și merită luptat pentru el!

Dan Dumitrescu – voluntar, membru fondator și membru în consiliul director al Asociației 1 Leu

Cine sunt?

Sunt Dan, am 41 de ani, sunt bucureștean dar cu chef de plecat la plimbare pe munte oricând timpul și vremea o permit. Sunt fericitul tătic a două fete care deja merg la școală primară și cu care redescopăr România cu rucsacul în spate.

Ce fac?

Sunt antreprenor și incerc să dezvolt sau să ajut la înființarea sau dezvoltarea unor proiecte de antreprenoriat social.

De ce mă implic?

Fac voluntariat de aproape 10 ani și în tot timpul acesta cele mai importante proiecte și cele mai de impact au fost cele care au ajutat sau educat copiii, generațile care nu au cutumele sau obiceiurile noastre.
Copiii au puterea să nu ne tolereze compromisurile și starea de “merge și asa”. “1 leu.org” este un proiect care vrea să-i ajute pe acei copii mai putin norocoși să-și recâștige viața. Iar eu o să fac tot ce pot ca să le dau această viață.

Eugen Tarța – voluntar, membru fondator și membru în consiliul director al Asociației 1 Leu

Cine sunt?

Sunt Eugen, am doi baieți (Teo, 6 ani și Luca, 12 ani) și între bătăliile pe care le organizăm ca băieții, ne place să construim lucruri și să ne facem planuri de viitor. Mai mult ca sigur ca se vor gândi și ei să susțină în viitor un asemenea proiect ca cel pe care încercam să-l realizăm noi acum.

Ce fac?

Predau anatomie la Facultatea de Medicină și coordonez activitatea medicală a unei firme de imagistică medicală. În timpul liber, oricare ar fi acela, mă joc cu baieții și ascult muzică pe vinil.

De ce mă implic?

Fiindcă am crezut în ideea lui Alex și nu mi-am imaginat că cineva din afara sistemului medical poate genera atâta energie pentru realizarea lui.
Fiindcă imi plac proiectele în care poti ajuta fără să ai alte așteptări decat cele că cineva se poate bucura de ajutorul pe care-l oferi.
Fiindcă poate deveni un model. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar în ultima perioadă au cam dispărut.

Călin Voivozeanu – voluntar, membru fondator și membru în consiliul director al Asociației 1 Leu

Cine sunt?

Eu sunt Călin. Am 28 de ani. Îmi place să particip la diverse activități sportive ori de câte ori am timp (maratoane montane, semimaratoane, crosuri, etc.) și iubesc tot ce înseamnă natură.

Cu ce mă ocup?

Implementez sisteme informatice de tip ERP (Enterprise Resource Planning).

De ce mă implic?

Cred ca ne-am născut să ne ajutăm între noi. Cred că accesul la tratament performant este un drept. Cred că acest proiect va face o diferență în societatea românească.

Alexandru Zamfir – voluntar, membru fondator, responsabil PR al Asociației 1 Leu

Cine sunt?

Eu sunt Alex, am 37 de ani, bucureștean get-beget și mare iubitor de sport(uri). După mulți ani de căsnicie sunt încă foarte îndrăgostit de Iulia și n-am crezut niciodată că aș putea iubi pe cineva așa cum il iubesc pe Mark, băiatul nostru.

Îmi place să râd și aș sta oricît să ascult un om povestindu-mi viața lui.

Ce fac?

Cred despre mine că, în primul rând, sunt tată cu normă întreagă. În “timpul liber” sunt partener la Funvertising, agenție de publicitate și evenimente. Iar de aproape un an am început să scriu pe blogul meu www.celmaibuntata.ro, lucru care îmi face o mare plăcere și mă distrează aproape zilnic.

De ce mă implic?

Pentru că mor câte puțin de fiecare dată când văd un copil suferind.

Pentru că vreau sa demonstrăm ca împreună putem schimba ceva, putem construi un spital care să-i facă bine pe copiii noștri.

Pentru că România are nevoie de un astfel de spital și nu prea mai avem timp să stăm după alții.

Și mai ales pentru că nu am niciun dubiu ca acest proiect este realizabil.

Iulia Zamfir – voluntar, membru fondator 

Cine sunt?

Sunt Iulia, sunt de 36 de ani fata mamei mele și a tatălui meu, am crescut în Măcin, nu sunt sora nimănui, dar m-am înconjurat de oameni cu suflet frumos.
Dar cel mai important, sunt soția lui Alex și mama lui Mark.

Ce fac?

Sunt trainer și consultant de parenting democratic. Sunt partener în Parentime, un centru de traininguri dedicat părinților care vor să își crească copiii frumos.

De ce mă implic?

Pentru că fiecare zi în care mă trezesc și îmi privesc copilul sănătos mă simt cea mai norocoasă mamă din lume.
Pentru că nu vreau să trec prin viață asta fără să fac lucruri care să conteze cu adevarăt.
Pentru că e atât de ușor să nu faci nimic și să îi lași pe alții să facă, spunându-ți mereu că nu e treaba ta.
Pentru că încă mai cred în bunătate.

Dan Stoica – voluntar

Cine sunt?

Sunt Dan Stoica. Am 40 și 17 ani. Sunt căsătorit, am o familie minunată și prieteni adevărați, făcători de bine.

Ce fac?

Inovație și antreprenoriat în domeniul finanțărilor structurate din 1990.

De ce mă implic?

Pentru că îmi pasă.

Mădălina Iba – voluntar, reprezentant Ploiești

Cine sunt?

Sunt Mădă, am 33 de ani, încă, sunt o fire veselă și optimistă, îmi place să ajut și să provoc zâmbete. Sunt mândra mătușă a lui Vic și iubesc copiii.

Ce fac?

Dacă vă spun o să vi se pară plictisitor. Referent comerț exterior, cam asta fac. Dar fac și altele: alerg, aikido, scriu, citesc, călătoresc..și sunt voluntar în cadrul acestui proiect.

De ce mă implic?

Am plecat cu gândul să fac sport și m-am întors cu un vis la care să pun umărul! Asta se întâmplă într-o zi din Aprilie 2015 când m-am trezit cu noaptea în cap și am plecat să alerg. Nu era visul meu, nu complet, dar am simțit cum aportul meu poate schimba lumea. Așa că m-am decis pe loc să ajut, pe termen lung, până cand visul se va implini. Și se va împlini, pentru că luptăm pentru asta, om cu om, leu cu leu, suflet lângă suflet, zi de zi! 

Marius Florin Dinu – voluntar, reprezentant Sibiu

Cine sunt?

Sunt Marius Dinu, din ’82, tatăl a 2 copii sănătoși, copilul mare al soției mele, IT-ist, Oltean prin născare și ardelean prin adopție.

De ce mă implic?

Motivele datorită cărora am ales să mă implic în acest proiect sunt 20% narcisism, iar restul condensate în aceste 2 citate : ” Pentru ca Răul să triumfe este suficient ca cei buni să facă nimic” și ” Ai, n-ai mingea, Dai la poartă” Edmund Burke, film cu Bruce Willis, Hagi :).

Dana Hâncu – voluntar, reprezentant Galați

Cine sunt?

De profesie jurist, mamă, soție, angajat.

De ce mă implic?

1. Experiență proprie. Am făcut cunoștință cu ideea de a avea cancer, știu ce poate simți un bolnav. Am înființat un grup de suport, în Galați, pentru cei cu afecțiuni oncologice. Îmi pot imagina ce simte un copil.

2. Pentru că până la start, te mănâncă sistemul. Cât voi continua? Cât voi putea…fizic.

Gigi Țepuș- voluntar, reprezentant Cluj

Cine sunt?

Numele meu este Gigi Țepuș, născut și crescut în Alexandria, educat acasă, la București, Brașov și Cluj Napoca.  Sunt căsătorit și tată de fată.  Cred în oameni, în fapte bune și în voluntariat. Eu am ales această cauză, tu?

Ce fac?

Sunt conducător auto profesionist, după ce am purtat haina militară, zi de zi,  aproape 26 de ani.

De ce mă implic?

Dintr-un anumit punct de vedere, oamenii se împart în două mari categorii: cei care fac ceva și cei care sunt convinși că “de pe margine se vede mai bine”. Doresc să fac ceva pentru cei în mijlocul cărora trăiesc, sunt convins că dacă vrem, putem muta munții, la nevoie.  Să ajuti copiii bolnavi de cancer să ajungă oameni mari mi se pare un proiect pe cât de ambițios, pe atât de realizabil.

Monica Moldovan – voluntar, reprezentant Târgu Mureș

Cine sunt?

Numele meu este Monica Moldovan, mama lui Eduard, originară din Târgu Mureș.

Iubesc sportul, călătoriile și nu în ultimul rând copiii! Devenind voluntară, am învățat că poți schimba monotonia din viața ta cu bucuria și sentimentul de a-ți ajuta semenii! Voluntarii nu au neapărat mult timp liber; ei au doar inimă, fiind plătiţi în şapte litere… ZÂMBETE.

Greu de vorbit când e vorba de mine…

De ce mă implic?

Motivul pentru care am acceptat să fac parte din echipa de voluntari al acestui proiect ambițios care implică copii, este unul foarte simpu: îmi doresc ca împreună să înlocuim durerea cu zâmbete!

Viața și moartea contramandează orice!

Daniel Botea – voluntar, reprezentant Craiova

Cine sunt?

Sunt Daniel Botea, blogger craiovean verde ca prazul și natural ca Aloe Vera 🙂 Am aflat despre acțiunea Alerg pentru SPITALUL COPIILOR de la o bloggeriță din Brăila și cum tocmai avusesem o discuție cu colegii din blogosferă craioveana referitoare la implicarea bloggerilor în activități de voluntariat, informația a venit exact când trebuia. Am mai fost la acțiuni caritabile (alergări, spectacole, evenimente etc.) dar în calitate de participant, nu de organizator.

Cu ce mă ocup?

În viața de toate zilele sunt inginer IT la serviciu, soț și tată acasă, blogger în tot acest timp și organizator al alergărilor din Craiova pentru SPITALUL COPIILOR în prima Sâmbătă din fiecare lună. În momentul în care am aflat despre acțiune nu-i știam pe inițiatori, dar mi-a plăcut ideea proiectului și modalitatea de promovare. Eu oricum alerg, fac sport și promovez o viață cât mai sănătoasă, astfel încât am zis că o alergare în grup, în scop caritabil și pe motive de sănătate este un fel de bonus 3 în 1.

Mă bucur să văd că la Craiova s-a format un nucleu de persoane care participă la toate alergările, mai ales că înainte nu-i cunoșteam pe nici unul dintre ei. Sper că numărul celor care donează pentru SPITALUL COPIILOR să crească lună cu lună și să reușim împreună.

Georgiana Țepuș – voluntar, reprezentant Cluj 

Cine sunt?

Numele meu este Georgiana Țepuș, sunt clujeancă de 22 de ani și imi plac activitățile în aer liber. Consider că fiecare dintre noi suntem suma faptelor sale, bune și rele, laolaltă.

Cu ce mă ocup?

Sunt studentă la USAMV Cluj Napoca, Facultatea de Horticultură, specializarea Măsurători Terestre și Cadastru (viitor inginer geodez).

De ce mă implic?

Pentru că împreună cu cei din jurul nostru putem face lucruri marețe, iar acest proiect este o dovada a acestei afirmații.

Izabela Drăgilă – voluntar, reprezentant Timișoara

Cine sunt?

Sunt Izabela, am 32 de ani, timişoreancă, de profesie inginer economic, iar cel mai important sunt mama Carlei.

Ce fac?

De 10 ani lucrez în publicitate TV şi incă mă fascinează, iar în ultimii ani am descoperit cât este de plăcut să alergi. Cum lucrurile bune se leagă, pornind de la pasiunea pentru alergat, am început colaboararea cu Asociația 1Leu, prin implicarea în proiectul “Alerg pentru SPITALUL COPIILOR”.

De ca mă implic?

Vestea că un copil e bolnav te întristează, iar atunci cand eşti, la rândul tău părinte, te gândeşti mai mult. Nu îmi pot închipui ce este în sufletul unui părinte când copilul lui este diagnosticat cu o astfel de boala cruntă. Nu îmi pot închipui cum e sa știi ca dacă ar fi trăit în altă tara, copilul tău ar fi avut, poate, o sansa în plus.

Cred în necesitatea unui spital de oncologie pediatrică, cred ca orice copil merită să fie tratat în tara lui, aproape de familie, prieteni, intr-un mediu curat, sigur şi plăcut.

Király Adina – voluntar, reprezentant Bistrița

Cine sunt?

Mă numesc Király Adina și am 23 de ani. Mă simt binecuvântată de Dumnezeu că am crescut într-o familie atât de frumoasă și numeroasă, lângă părinți, bunici, un frate mai mic, o soră mai mare și multe verișoare și verișori și mătușe și unchi deosebiți!

Mi-am petrecut copilăria într-un sat minunat apropiat orașului Bistrița, fapt care m-a fascinat în totalitate. Cel mai mult îmi place să ajut și să stau de vorbă cu cei mai în vârstă și le ascult poveștile lor de viață fără să clipesc măcar o dată, pentru că transmit atâtea emoții prin ochii lor minunați, împărtășesc trăiri semnificative, din care eu pot sustrage multe valori.

În timpul meu liber prefer să stau cât mai mult afară, căci iubesc natura și liniștea. Sunt o fire prietenoasă și pentru mine este foarte important să am în cercul meu de prieteni doar oameni de la care pot învăța, care mă susțin și sunt exemple de urmat. Mă distrez tare mult atunci când pot să ies cu câinele meu la plimbare. Mă știu de mică că adoram animalele, mai ales când sunt mici! Câinii au rămas în schimb feblețea mea!

Iubesc mersul pe jos, căci atunci am tot timpul din lume să mă gândesc la tot feluri de planuri și vise mărețe, căci știu că Dumnezeu are un plan minunat pentru mine, pe care trebuie să îl duc la îndeplinire. Fiecare dintre noi este unic, și această însușire ne face atât de deosebiți și speciali! Căci nu degeaba se spune unde sunt doi puterea crește. Fiecare dintre noi vine cu ce are mai bun și astfel clădim împreună lucruri mărețe!

Ce fac?

Sunt studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie, specializarea Asistență Medicală Generală pentru că sunt sigură că datoria mea pe acest pământ este să ajut cât mai mulți oameni. Vreau să fac tot posibilul ca cei care sunt mai vulnerabili, adică vârstnicii și copilașii să fie apreciați și respectați de către ceilalți.

Sunt dealtfel voluntară la Asociația Tășuleasa Social și Asociația Little People, unde am cunoscut oameni deosebiți, oameni care mi-au format personalitatea și de la care am învățat să duc mai departe valorile însușite.

De ce mă implic?

Pentru că știu cât de dureros este să vezi pe cineva drag ție care suferă și știu și faptul că este foarte dureros pierderea unui suflet drag ție!

Nu pot sta nepăsătoare în fața nedreptății, nu pot să ascund adevărul și nu pot să nu ajut când văd pe cineva pe lângă mine suferind! Pentru  că este mai frumos a dărui decât a primi!

Pentru că atunci când vreau să duc la împlinire ceva, atunci mă dedic 100% acelui lucru! Acești copilași bolnavi de cancer au tot dreptul din lume să primească tratamentul necesar învingerii acestei boli crunte și noi care suntem sănătoși avem datoria să ne implicăm! Pentru că acești copii care vor învinge cancerul, o să fie tinerii puternici și valoroși de care are mare nevoie România!

Ce așteptăm?  Să avem noi copii bolnavi de cancer, pentru ca să înțelegem doar atunci cât este de dureros acest lucru?  Trebuie într-adevăr să pierdem ceva și să prețuim doar după valoarea acelui lucru? Chiar trebuie să ne fie frică să mai  luptăm pentru lucruri valoroase ? Avem nevoie de o țară mai bună, mai bogată în calități și mai prețioasă!!! Și știi de ce avem nevoie:  de curaj. Îndrăznește să te implici în lucruri bune!

Spitalul pentru copiii bolnavi de cancer se va construi dacă tu și eu, dar și el și ea, și noi toți din această țară, credem cu tărie în îndeplinirea acestui proiect ambițios! Spunându-le și celorlalți din jurul nostru despre construirea acestui Spital și donând suma minimă de doar 1 leu putem să aducem iar zâmbetul pe chipul copilașilor bolnavi de cancer și a părinților lor! Sunt sigură de acest lucru!

 

Ioana-Adnana Dumbravu – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Sunt Ioana-Adnana Dumbravu. Am 20 de ani, sunt  instructor de taekwondo și vicepreședinte în Asociația tinerilor din Educație Fizică și Sport.

Ce fac?

Sunt studentă în anul 2 la Facultatea de Educație Fizica și Sport, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială.

De ce mă implic?

Îmi place să ajut. Puținul pe care țl fac, este un pas țnainte spre o cauză bună.

Mariana Loredana Păscuțoi – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Mă numesc Mariana Loredana , din Iași , am 23 de ani,  de profesie sunt asistent medical generalist și tehnician maseur. De fel sunt o persoană simplă, altruistă, sociabilă și îmi place să empatizez cu cei din jurul meu. În timpul liber îmi place să conduc și îmi face bine să îi văd pe cei dragi mie fericiți și sănătoși.

De ce mă implic ?

Prin prisma profesiei mele am învățat și am simțit pe pielea mea că trebuie să fim alături de cei aflați în suferință în cele mai plăcute sau neplăcute momente din viața lor. Am învățat că de multe ori un zâmbet poate ridica moralul, poate ridica stima de sine și poate face ca un om să fie fericit preț de câteva momente. Așa că eu mă implic pentru EI, VIITORUL NOSTRU!

Manole Ana-Mădalina – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Numele meu este Manole Ana-Mădalina , sunt din Iași, am 19 ani și îmi place să mă implic în activitati care ajută și alți oameni.

Cu ce mă ocup?

Sunt studentă la Universitatea Alexandru Ioan- Cuza, Facultatea de Educaţie fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială.

De ce mă implic?

Pentru că împreună cu cei din jurul nostru putem face lucruri mărețe, iar acest proiect este o dovadă a acestei afirmații.

Roxana Buhuș – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Numele meu este Roxana Buhuș, sunt din Iași, am 32 de ani, iar de profesie sunt inginer programator pentru sisteme electronice.
Sunt o fire energică, optimistă și entuziastă, iubesc viața și de cele mai multe ori sunt considerată de prietenii mei o idealistă.
Iubesc muzica, sportul și arta culinară, în mod deosebit cea vegană/vegetariană.
Sunt o fire empatică, dar și ambițioasă în același timp, îmi place să ajut oamenii și să mă implic atunci când simt că pot ajuta o situație.
Îmi asum alegerile, căutând mereu să învăț și să mă dezvolt în orice situație.
Cu ce mă ocup?

Desi sunt fată, ca meserie sunt inginer programator. Am terminat o facultate tehnică (E.T.T.I) la Iași, iar în prezent urmez și un doctorat la Cluj (UTCN) în același domeniu.
Sunt pasionată de ceea ce fac și consider că este important să faci ceea ce iți place, căci viața este scurtă si nu ar trebui să te compromiți.

De ce mă implic?

Mă implic pentru a aduce prin acțiune, o dorință sau un vis la stadiul de concret. Proiectul asociației “1Leu”, este un proiect îndrăzneț și necesar pentru România, iar prin răbdare și perseverență se va ajunge la rezultatul dorit. Prin urmare aș vrea să îmi folosesc energia, entuziasmul și calitățile pentru a da societății ceva inapoi.
Copii au dreptul la viață, iar adulții trebuie să lupte ca să asigure acest lucru.

Hai și tu să lupți pentru un scop nobil, istoria a fost scrisă de oameni curajoși!

Mihai Marina-Anca – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Numele meu este Mihai Marina-Anca, sunt din Iași și am decis să fac parte din acest proiect cu scopul de a cunoaște persoane noi, de a motiva oamenii să facă bine și la rândul meu, să încerc să-i ajut pe copiii bolnavi, prin fiecare donație oferindu-se o nouă șansă. 🙂

Ce fac?

Sunt elevă, clasa  a XI-a la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iaşi

De ce ma implic?

Îmi place să ştiu că pot ajuta.

Lupu Mihaela – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Lupu Mihaela

Ce fac?

Sunt Studenta in anul II la facultatea de Agricultura si Medicina Veterina din Iasi

De ce ma implic?

Din dorinta de a-mi fructifica timpul liber intr-un mod benefic si pentru ca imi doresc sa cunosc oameni noi

Alistar Paula-Lavinia – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Numele meu este Alistar Paula-Lavinia, sunt din Iaşi si am 17 ani. Sunt elevă in clasa a XI a la Colegiul National “Garabet Ibrăileanu” Iaşi şi sportivă legitimată la clubul CS TAEBACK IAŞI  de mai bine de 8 ani.

De ce ma implic?

M-am înscris la acest proiect cu scopul de a învăța lucruri noi, de a comunica cu diferite persoane, cunoscând astfel noi mentalități si concepții despre lume. De asemenea, mă încântă ideea ca pot sa fac un bine şi, în plus, consider ca voluntariatul mă va ajuta să avansez in cariera pe care o voi alege.

Mihai Madalina – voluntar, reprezentant Iași

Cine sunt?

Mihai Mariana Madalina

Ce fac?

Studenta, anul II la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi

De ce ma implic?

Am ales sa fac voluntariat pentru ca imi place sa ma implic in diferite proiecte si consider ca este o sansa de a-i face pe cei din jurul meu sa zambeasca prin activitatile desfasurate , pentru a cunoaste noi situatii prin care imi pot dezvolta anumite aptitudini si pentru faptul ca pot cunoaste diferiti oameni de la care pot dobandi experienta, benefica viitorului meu.

Cristina Boar – voluntar, reprezentant Cluj

Cine sunt?

Bună! Numele meu este Cristina. Prietenii mă descriu nonconformistă, plină de energie şi mereu cu zâmbetul de buze. Adevărul este că nonconformismul meu vine din bucuria necondiţionată de a avea mereu o activitate, de a ajuta şi socializa cât mai mult. Încerc să privesc mereu jumătatea plină a paharului şi să fac totul cât mai corect (motiv pentru care uneori sunt puţin prea perfecţionistă) în aşa fel încât un lucru început să fie dus cu succes până la capăt. Energia şi zâmbetul le câştig de la cei din jurul meu: de la bucuria pe chipul unui copil, din privirea blândă a unui vârstnic, din frumuseţea lucrurilor mărunte. Îmi place să cred că sunt o persoană ambiţioasă, capabilă să învăţ mereu lucruri noi. De cele mai multe ori învăţăm din sfaturile celor din jur, motiv pentru care îmi place să ascult povestea oamenilor cu care inetracţionez, să îi cunosc, să le înţeleg starea de spirit, sentimentele şi gândurile.

Ce fac?

În momentul de faţă sunt asistent de laborator şi voluntar în cadrul unei asociaţii implicată în dezvoltarea personală a copiilor din centrele de plasament. În timpul liber prefer să mă implic în cât mai multe activităţi caritabile sau de voluntariat care să îmi permită să împărtăşesc bucurie şi dragoste cu cei din jur, dar în acelaşi timp să îi ascult, să îi ajut şi să învăţ ceva din povestea lor.

De ce ma implic?

Mi-ar face plăcere să mă implic în acest proiect deoarece consider că pot mai mult, pot fi mai bună şi pot face mai mult bine celor din jur. Dragostea pentru oameni, grija şi implicarea în ajutorarea celui în nevoie contează mai mult decât orice sentiment. Când am văzut satisfacţia de pe chipul unui copil orfan sau a unui bătran spitalizat după un zâmbet şi o vorbă bună , mi-am dat seama că pe lângă orice slujbă aş avea, vreau să fiu alături de cei care au nevoie de mine.

Adam Petronela – voluntar, reprezentant Cluj

Cine sunt?

Sunt Petronela Adam. Am 19 de ani și sunt studentă în anul I la Facultatea de Istorie și Filosofie, specializarea Arhivistică.

 

De ce mă implic?

Îmi place să activez ca voluntar pentru a ajuta la organizarea și desfășurarea a anumitor proiecte dintr-o organizație. Fac acest lucru pentru că îmi place să cunosc oameni noi, să învăț lucruri noi, iar făcând acest lucru acumulez experiență. Consider că această experiență este foarte importantă deoarece mă ajută să mă dezvolt și, de asemenea, îmi deschide ochii spre noi perspective.